Når trenger man regnskapsfører?

Det er virksomheten som er ansvarlig for at regnskapet blir ført korrekt. Du kan selvfølgelig gjøre det selv, men husk at det er mye du skal ha kontroll på, og at det er fort gjort å gjøre feil.

Spesielt fordi du må forholde deg til lover og praksiser som gjelder for merverdiavgift, bokføringsplikt, årsregnskap og lønn, i tillegg til egne arbeidsoppgaver i virksomheten. Ved å bruke en autorisert regnskapsfører kan du være sikker på at regnskapet er korrekt, og du slipper ubehagelige overraskelser og uforutsette utgifter. 

Regnskapsførerens oppgaver

Regnskapsførerens hovedoppgaver er å holde orden og rapportere om virksomhetens økonomi, samt føre årsregnskapet for bedriften. Å holde orden og rapportere innebærer at regnskapsføreren utfører bokføring av virksomhetens inntekter og kostnader, samt sørger for korrekt rapportering til Skatteetaten innenfor gitte tidsfrister. I tillegg kan regnskapsføreren bistå med: 


  • fakturering 
  • regninger 
  • lønn og lønnskjøring 


For mange som velger å ta regnskapet i egen bedrift på egenhånd, kan det gå utover annen inntektsbringende aktivitet. Det er med andre ord både nyttig, ryddig og ikke minst tidsbesparende å ha en dyktig regnskapsfører med på laget. 


En viktig støttespiller 

Dersom du velger å bruke en regnskapsfører, får du en viktig og god støttespiller når økonomiske avgjørelser skal tas. Regnskapsføreren innehar økonomisk innsikt om bedriften. Dette er verdifull informasjon når det kommer til kontroll på kostnader og muligheter til utvikling av virksomheten. 


Få med regnskapsføreren tidlig i prosessen 

Vurderer du å starte opp en egen virksomhet? Sørg for å involvere regnskapsføreren tidlig i prosessen. Da får du en god oversikt over økonomien, økonomisk rådgivning og et godt system som er implementert i driften fra start. Regnskapsføreren kan også bidra med rådgivning når det gjelder registrering og etablering av selskap. 


Les mer: Etablering 


Effektive løsninger med JEK Regnskap AS 

Vi er opptatt av at våre kunder skal være fornøyde, og tilbyr enkle og smarte løsninger basert på kundens behov. Blant annet benytter vi skybaserte løsninger som effektiviserer samarbeidet mellom regnskapsføreren og virksomheten, og gir enkel tilgang til regnskapet – uansett hvor i verden du befinner deg. 


Du kan selv velge i hvor stor grad du ønsker å digitalisere regnskapet. Noen digitaliserer alle prosessene, mens andre velger å kun digitalisere deler av regnskapet. JEK Regnskap AS kan hjelpe deg med å finne den løsningen som passer best for din bedrift, uavhengig av bedriftens størrelse. 


Les mer: Skybaserte løsninger


Ta kontakt

Våre medarbeidere har lang og god erfaring fra de fleste bransjer. Vi er opptatt av at kunden skal være fornøyd med de tjenester som vi leverer. Ta kontakt med oss her, send en mail eller ring oss på 70 19 94 80 – så finner vi den løsningen som passer best for deg og din virksomhet!